در این وبلاگ اطلاعات تخصصی در مورد اکسل قرار میگیرد

۱۳ مطلب در فروردين ۱۳۹۷ ثبت شده است

کامل‌ترین لیست شهرهای ایران به تفکیک استان‌ها

خیلی از اوقات ما نیاز داریم شهر را با توجه به استان آن انتخاب کنیم، به این معنی که با انتخاب استان موردنظر تنها لیست شهرهای مربوط به آن برای ما نمایش داده شود.  

نمونه این کار را شما در بسیاری از فرم‌های اینترنتی مانند فرم ثبت‌نام کنکور مشاهده نموده‌اید. 

در فایل پیوست ما اطلاعات بیش از هزار و صد شهر از ۳۱ استان کشور عزیزمان ایران را به رایگان در اختیار شما عزیزان قرار می‌دهیم. این اطلاعات شامل نام استان، نام شهرستان و موقعیت مکانی آن شهر می‌باشد.

نکته‌ای که این بانک اطلاعاتی را نسبت به سایر بانک‌های اطلاعاتی (چه در قالب اکسل و چه در قالب سایر پایگاه‌های داده) متمایز می‌کند این است که در این بانک اطلاعاتی مختصات جغرافیایی تمامی شهرها (به‌صورت درجه-دقیقه-ثانیه و درجه-اعشار) بر روی نقشه نیز وجود دارد. 

به جرأت می‌توان گفت این حجم اطلاعات (بیش از هزار و صد شهر به همراه مختصات جغرافیایی) یکی از کامل‌ترین و دقیق‌ترین اطلاعاتی است که می‌توانید در مورد شهرهای ایران داشته باشید.


برای دیدن ادامه مطلب اینجا را کلیک کنید

۱ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰
اکسل ایران

تهیه گزارش از چندین بانک اطلاعاتی

در بسیاری از سازمان‌ها با توجه به فراوانی و تنوع بانک‌های اطلاعاتی، گاهی نیاز است گزارشی تهیه گردد که اطلاعات آن در چندین بانک اطلاعاتی قرار دارد و نیاز می‌شود از همه این جداول برای تهیه گزارش استفاده نماییم.

اگر در نسخه‌های قدیمی‌تر از ۲۰۱۳ قرار بر انجام این کار بود مجبور بودیم با استفاده از توابع جستجو مانند VLOOKUP این محاسبات تودرتو را انجام دهیم، که این روش باعث کند شدن سرعت محاسبات در فایل مزبور می‌گردید. در نسخه‌های ۲۰۱۳ و ۲۰۱۶ ابزارهای متنوعی برای انجام این کار ارائه گردیده است.

حال اگر به دنبال یک روش ساده و سریع‌تر جهت ارتباط بین این جداول و تولید گزارش از چندین بانک اطلاعاتی به‌صورت همزمان می‌باشید می‌توانید از یک روش ساده‌ جهت ارتباط بین بانک‌های اطلاعاتی و تهیه گزارش در اکسل استفاده نمایید.


برای دیدن ادامه مطلب اینجا را کلیک کنید

۰ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰
اکسل ایران

تبدیل ساعت به عدد (زمان به عدد) و بالعکس در اکسل

یکی از پرکاربردترین سوالاتی که برای کابران اکسل پیش می‌آید نحوه محاسبه و تبدیل ساعت به عدد و نیز تبدیل عدد به ساعت می‌باشد که اکثرا برای راحتی در محاسبات علی‌الخصوص محاسبات حقوق و دستمزد برای افرادی که در رشته‌های حسابداری و مرتبط با مباحث مالی فعالیت دارند استفاده می‌گردد.

اصل ۱: ذکر این مورد در ابتدای این پست بسیار حائز اهمیت می‌باشد که نحوه صحیح وارد کردن ساعت در اکسل استفاده از ":" است و نوشتن ساعت به عنوان مثال به شکل 40.20 یا 20/40 اشتباه بوده و صحیح آن 20:40 می‌باشد.

اصل ۲: عدد ۱ در اکسل معادل یک روز یا ۲۴ ساعت می‌باشد.

تبدیل ساعت به عدد:

اگر برای مثال قصد داشته باشید ساعت 20:40 را به عدد متناظر با آن تبدیل کنید از روش زیر استفاده کنید:


برای دیدن ادامه مطلب اینجا را کلیک کنید

۳ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰
اکسل ایران

فارسی کردن اعداد در اکسل

مشکلی که بسیاری از کاربران فارسی‌زبان اکسل با این نرم‌افزار قدرتمند دارند، عدم نمایش اعداد به صورت فارسی می‌باشد.

در حالت عادی که شما در اکسل اعداد را وارد می‌نمایید به صورت پیش‌فرض به شکل انگلیسی نوشته می‌شود اما کاربران نیاز دارند تا در گزارشات و نمودار‌های خود اعداد را به شکل فارسی نمایش دهند.

جهت تغییر اعداد از انگلیسی به فارسی در نرم‌افزار اکسل روش‌های زیادی وجود دارد. ما در این مقاله به مهترین آنها می‌پردازیم.

فارسی کردن اعداد در اکسل به دو بخش کلی ذیل قابل تقسیم می‌باشد که به توضیح مفصل هرکدام می‌پردازیم:

تبدیل اعداد انگلیسی به فارسی در سلول‌های اکسل

تبدیل اعداد انگلیسی به فارسی در محورهای نمودار


برای دیدن ادامه مطلب اینجا را کلیک کنید
۰ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰
اکسل ایران

تنظیمات پرینت در اکسل

معمولاً آخرین مرحله فرآیند یک کار کامپیوتری به انتشار از طریق پرینت ختم می‌گردد، بنابراین برای یک کار خوب باید بتوان یک پایان خوب نیز ارائه نمود.
با توجه به صفحه گسترده بودن اکسل و وجود عناصر فراوان مانند داده، فرمول، جدول، نمودار، کامنت و ... در این نرم‌افزار، بسیاری از سؤالات کاربران اکسل حول محور پرینت و تنظیمات مربوط به آن می‌باشد.

هدف از این آموزش، گرفتن پرینت با یک نمای دلخواه بوده که جهت محقق شدن این خواسته می‌بایست شناخت کافی از گزینه‌های مختلف مربوط به این تنظیمات را فراگرفت.


برای دیدن ادامه مطلب اینجا را کلیک کنید

۰ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰
اکسل ایران

مرجع کامل میانبرهای اکسل

کلیدهای میانبر (شورت کات - Shortcut) در اکسل به صورت ترکیبی ، انجام عملیات مختلف را بدون استفاده از موس امکان‌پذیر می‌کنند. استفاده از این کلیدها باعث خواهد شد سرعت کار شما با اکسل که به صورت مداوم در حال انجام محاسبات و ورود اطلاعات هستید بسیار سریع‌تر شود و همچنین کار با نرم‌افزار لذت بخش‌تر گردد. کلیدهای میانبر بسیاری در اکسل وجود دارد که قصد داریم در این پست شما را با کاربرد بسیاری از آن‌ها آشنا سازیم.


برای دیدن ادامه مطلب اینجا را کلیک کنید

۰ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰
اکسل ایران

معرفی ابزار پاورکوئری در اکسل

در این آموزش قصد داریم، توضیحاتی مقدماتی از ابزار قدرتمند پاورکوئری در اکسل را ارائه دهیم. شما در این پست خواهید آموخت که چرا این ابزار جدید اکسل موردعلاقه بسیاری از کاربران برای کار با داده‌ها است و چگونه می‌توان با آن فرایندها را خودکار کرده و در زمان صرفه‌جویی کرد.

پاورکوئری یکی از ابزارهای بسیار مهم و درعین‌حال جالب هوش تجاری در اکسل است. 
پاورکوئری ابزاری است برای استخراج داده‌ها از پایگاه‌های داده مختلف و آماده‌سازی آن جهت استفاده در جداول محوری، گزارش‌ها و مانند آن. این ابزار یک رابط کاربری بصری و تعاملی است که می‌تواند برای جستجو، کشف، به‌دست آوردن، ترکیب، اصلاح، تبدیل و غنی‌سازی داده‌ها استفاده شود.

اعمالی که با پاورکوئری انجام می‌دهیم نیاز به تکرار ندارد و کلیه تنظیمات در حافظه این ابزار باقی‌مانده و در مراحل بعد به‌صورت اتوماتیک داده‌های نامرتب را گرفته و یک دیتابیس ترکیب شده و مرتب را به ما می‌دهد.

استفاده از این ابزار باعث صرفه‌جویی بسیار زیاد در وقت و زمان شما خواهد شد.


برای دیدن ادامه مطلب اینجا را کلیک کنید

۰ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰
اکسل ایران

نکات و اصول مهم جهت طراحی فرم در اکسل

کاربرد اکسل را می‌توان در بخش‌های زیر خلاصه نمود: 
۱- جمع‌آوری و نگهداری اطلاعات در قالب بانک اطلاعاتی ، جداول اطلاعاتی و مرجع
۲- استفاده از گرافیک در تهیه فرم‌های گرافیکی و نمودارهای مختلف در اکسل 
۳- انجام محاسبات مختلف اعم از استفاده و ترکیب توابع و یا ابزارهای محاسباتی در اکسل 
۴- ابزارهای مختلف تحلیل و آنالیز داده‌ها


برای دیدن ادامه مطلب اینجا را کلیک کنید

۰ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰
اکسل ایران

داده‌های تکراری در اکسل

یکی از اقداماتی که بر روی داده‌ها در اکسل صورت می‌گیرد، بررسی داده‌های تکراری می‌باشد. همچنین در برخی مواقع نیاز داریم داده‌هایی که وارد می‌کنیم بصورت یکتا (غیر تکراری) باشد لذا وجود داده‌های تکراری در این مواقع خطا محسوب می‌شود.
در جهت برطرف کردن و یا جلوگیری از بروز این خطا می‌توان از امکانات مختلف اکسل استفاده نمود،که بنا به نیاز و مهارتی که دارید، می‌توانید یکی از این تکنیک‌ها و امکانات را فرا بگیرید.
خواسته‌هایی که شما در راستای «بررسی داده‌های تکراری» از اکسل دارید معمولا یکی از موارد زیر می‌باشد: 
۱- فرمت دهی شرطی جهت مشخص کردن اطلاعات تکراری
۲- جلوگیری از ورود داده‌های تکراری
۳- حذف اطلاعات تکراری
۴- نوشتن یک اخطار یا متن برای داده‌های تکراری


برای دیدن ادامه مطلب اینجا را کلیک کنید

۰ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰
اکسل ایران

ایجاد بارکد در اکسل

بارکد یا رمزمیله یا رمزینه نیز گفته می‌شود، نوعی نمایش تصویری اطلاعات بر روی سطوح است که اطلاعات آن را می‌توان توسط ماشین بازخوانی کرد. بارکدهای اولیه اطلاعات را در قالب عرض و فاصله خطوط موازی چاپ شده ذخیره می‌کردند و به صورت یک دسته از خطوط مستقیم موازی دیده می‌شدند اما امروزه بارکدها ممکن است (بسته به نوع) به شکل دو بُعدی، یک دسته نقطه، یک دسته دایره هم مرکز یا به صورت مخفی شده در تصاویر نیز ظاهر شوند. بارکدها توسط یک پویشگر نوری که دستگاه بارکدخوان نامیده می‌شود بازخوانی می‌شوند و اگر در تصاویر مخفی شده باشند توسط نرم‌افزار خاصی از آن بیرون کشیده می‌شوند. بارکدها به صورت گسترده‌ای در پیاده‌سازی سیستم‌های جمع‌آوری خودکار اطلاعات شناسه‌ها که سرعت و دقت ورود اطلاعات را بالا می‌برند کاربرد دارند.  
هر کدام از بارکدها برای موضوعات خاصی مورد استفاده قرار می‌گیرند. به عنوان مثال بارکد خطی یا تک بعدی (که شامل مجموعه‌ای از خطوط میله‌ای موازی با عرض‌های گوناگون {پهن و نازک} هستند) برای اسکن و ردیابی اموال و کالاها استفاده می‌شود که اندازه هر خط معنا و مفهوم خاصی برای دستگاه بارکدخوان دارد. این بارکد پس از استفاده در محصولات کالایی در سوپر مارکت‌ها و فروشگاه‌ها و شرکت‌های بازرگانی محبوبیت فراوانی پیدا کرد.

برای دیدن ادامه مطلب اینجا را کلیک کنید

۰ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰
اکسل ایران